Skip to main content
Piccolo Caffè - Alessandro piccolo - barista

De liefde voor koffie zit er bij Alessandro Piccolo al vroeg in. Sinds hij op elfjarige leeftijd zijn eerste kopje koffie dronk is dit voor hem een onmisbare start van de dag.

Zijn vader nam hem met regelmaat mee naar zijn geboortegrond: Sicilië. Gecharmeerd door de kwaliteit van de koffie die daar geserveerd wordt, werd zijn koffieliefde alleen maar groter. “De sfeer in een Italiaanse espressobar is altijd op en top: van de glanzend opgepoetste machines tot de marmeren inrichting met glazen vitrines. En natuurlijk die voortreffelijke kwaliteit.”

Terug in Nederland verbaast hij zich over de matige kwaliteit van de koffie door gebrek aan knowhow en de juiste bonen. Dat zet hem aan het denken. Hij experimenteert met diverse koffietypes en verschillende machines, het begin van een levendig handeltje in opgeknapte espressomachines die hij steevast verkoopt met een persoonlijke handleiding.

Nadat Alessandro Piccolo ruim tien jaar voor een grote koffiebranderij heeft gewerkt, start hij in 2012 zijn eigen koffiemerk. Piccolo Caffè levert Italiaanse koffiekwaliteit in Nederland. Naast deze 100% Arabica-bonen van de hoogste kwaliteit verzorgt Piccolo Caffè standaard een persoonlijke training om het beste uit het product te halen.