Skip to main content

ALLEBORGH ESPRESSO

Alleborgh Espresso is leverancier en onderhoudspartij van kwalitatief hoogwaardige espresso-apparatuur. Piccolo Caffè adviseert om te investeren in de beste apparatuur om zo de perfecte espresso te kunnen maken. Onze persoonlijk voorkeur gaat uit naar machines van La Marzocco. Lees hier iets over de geschiedenis van deze prachtige machines.

LA MARZOCCO

In 1927 werd de eerste La Marzocco ontworpen door Giuseppe en Bruno Bambi. De machine werd oorspronkelijk in Florence, Italië, gemaakt.

Florence is niet alleen de ‘geboorteplaats’ van de La Marzocco maar ook van geniën als Leonardo da Vinci, Michelangelo en Brunelleschi.

In 1939 was het La Marzocco die patent hadden aangevraagd op de espressomachine met een ‘horizontale boiler’, zij waren tevens ook degene die deze machine als eerste ontwikkelden. De espressomachine met deze horizontale boiler is nu de standaard geworden in de koffie-industrie.

Deze uitvinding was de eerste van velen. La Marzocco staat altijd voor kwaliteit en superioriteit. Iedere machine die uit de fabriek van La Marzocco komt, wordt met uiterste voorzichtigheid gemaakt, behandeld en vervoerd.

You can learn a technique, but you can only develop passion through dedication, love, pride and respect in your work

Piero Bambi - La Marzocco